Jedan dan u životu veštačke inteligencije

Mi živimo u zlatno doba veštačke inteligencije (dalje u tekstu VI). Mnogi misle da smo još uvek daleko od sveta u kojem mašine mogu same da uče i evoluiraju. Ali mi samo treba da pogledamo od čega se sastoji naš svakodnevni život kako bi videli da uzbudljive stvari već se dešavaju sa nama.


Ujutru se probudimo sa pesmom koju je preporučila aplikacija SPOTIFY na osnovu vaših lajkova i drugih pesama, koje ste puštali u prethodnom periodu. Alarm vas budi kada se nalazite u najzgodnijoj situaciji za buđenje, jer aplikacija analizira vaš odmor. Kad ustanete osetite da temperatura odgovora, jer aplikacija se i za to pobrinula. Google maps pre nego što krenete na put savetuje vama obilazni i najkraći put do posla, i prikazuje trenutnu situaciju na putu.

 

 

Svratite do prodavnice, kupite kafu. Platite karticom, limite podešavate sami. Otvorite Facebook i daju vam se preporuke za vesti, za proizvode, za prijatelje…. Imate prijatelja iz druge države, jezik koji ne razumete. Istog trenutka možete preko aplikacije dobiti prevod i odgovoriti čoveku, ne znajući njegov maternji jezik. Želite da objavite sliku koju ste napravili za vikend, a VI prepoznaje lice i daje predlog za tagovanje vašeg prijatelja kao i lokaciju na kojoj ste napravili fotografiju.
Dok listate Twitter prikazuju se vesti koje treba da budu od značaja za vas na osnovu algoritma. Proveravate poštu – spam je već filtriran i ostaju samo pisma koje su namenjena vama i koja mogu biti vama interesantna. A da na zaboravimo i da je telefon progovorio (Siri na iphone) i može vam pomoći u bilo kakvom zahtevu.


Samo u ovim stavkama možete videti da je budućnost stigla, i samo će se dalje razvijati. A čekajte da vidite šta tek prava budućnost ima da nam dostavi….. 

Komentari(0)

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Sigurnosni kod :

Kontakt

Slobodno nam se obratite putem kontakt forme, ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa našim turnirima ili uslugama. Odgovorama na sve mejlove.

Kumanovska 2 • Beograd • 11000 • +381 66 441 747 contact@matchpoint.rs

Thank you! We have received your message.