Usain Bolt - najbrži čovek na svetu

Usain Bolt (Usain St. Leo Bolt) je Jamajski sprinter. Smatra se da je najbrži čovek na svetu. Prvi čovek koji drži svetski rekord na 100 i 200 metara. 11 puta proglašen za šampiona.

Nadimak mu je “Munja” (“Lightning Bolt”) zbog svog imena i brzine. Voli ples, muziku (čak je izveo DJ set u Parizu) i već godinama je obožavatelj kriketa. U svojim intervjuima je često pominjao da ako ne bi bio sprinter, igrao bi kriket.

Kada je stigao u Rio 2016 - gde se priprema da brani svoje tri olimpijske titule, on je dozvolio specijalnim gostima da uđu u zatvoreni centar, gde trenira i priprema se za Olimpijske igre. A “specijalne gosti” su bili deca iz grada Favela (sećate se odakle je Rafaela Silva). On je jedan od retkih sportista koji se brine o deci, ili kako ih on naziva - “naša budučnost”.

Napravili su grupne fotografije, na kojoj su bili Bolt, koji je uradio svoj zaštitni znak “Munju” i desetine dece iz najsiromašnijeg mesta u gradu poznatom kao Favela. I uveravam Vas, tog dana u srcima te dece rodile su se mnoge iskre nade za bolji život.

Usain Bolt, najbrži čovek na svetu, pokazao je da ima veliko srce. Ovo čini Bolta savršenim uzorom za decu širom sveta, slavnim čovekom sa ljudskim i saosećajnim srcem.
Povezane teme:

Komentari(0)

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Sigurnosni kod :

Kontakt

Slobodno nam se obratite putem kontakt forme, ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa našim turnirima ili uslugama. Odgovorama na sve mejlove.

Kumanovska 2 • Beograd • 11000 • +381 66 441 747 contact@matchpoint.rs

Thank you! We have received your message.