Rafaela Silva (24) rođena u geto osvoijla zlatnu medalju.

Rafaela Silva je rođena pre 24 godine u gradu Boga (orig. City of God, geto). Godinama se borila protiv siromaštva i predrasuda da bi se popela na “piedastal” sportskog sveta. Jer tamo gde je živela, nije bilo pravila.

I ona je to uspela.

Zahvaljući olimpijskom pobedniku 2004. godine ,Flavio Canto, koji je osvojio bronzu na Olimpijadi u Atini, osnovana je škola džudo "Flavio Kanto Instituto Reaccao" da donese nadu i mogučnost siromašnoj deci kao što je bila Rafaela.
Nastavnici škole ubrzo su videli potencijal.
Ona je oduvek volela brzu hranu, pice i hamburgere, čak i tokom spremanja za Olimpiadu u Rio nije htela da pređe na zdravu hranu (ali u jednom trenutku odlučila je da proba - “svaka čast devojko”).

Ono što je još interesantnije:

što tokom Olimpijade u Londonu ona je bila diskvalifikovana zbog ilegalnog poteza u kvalifikacionoj rundi. Socialni mediji napadali su je na sve moguče načine, čak i nazivali majmunom, pa je čak razmišljala i da odustane od sporta.

Ali nije odustala. I vratila se sa prvom osvojenom medaljom, i to zlatnom medaljom za svoju državu - za Brazil.

Povezane teme:

Komentari(0)

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Sigurnosni kod :

Kontakt

Slobodno nam se obratite putem kontakt forme, ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa našim turnirima ili uslugama. Odgovorama na sve mejlove.

Kumanovska 2 • Beograd • 11000 • +381 66 441 747 contact@matchpoint.rs

Thank you! We have received your message.